Badminton robot

Ik heb voor een badminton-robot het mechanische en elektromechanische concept ontwikkeld, en alle bijbehorende specificaties opgesteld en het systeem gebouwd. Hierbij een constructeur aangestuurd. Met slechts 3 vrijheidsgraden heeft de robot voldoende vrijheid om veel shuttles terug te slaan (1 lineaire motoras, 2 rotatie waarvan 1 slagmotor). Belangrijk was het de massa laag te houden, omdat anders meer dan evenredig veel vermogen nodig is om benodigde acceleraties te halen. Dit is gerealiseerd met een stijve en lichte stangenstructuur. De aandrijving, inclusief slagbeweging, is gemodelleerd in Modelica. Dit model voorspelde het uiteindelijke gedrag nauwkeurig.

Er is een opvolger ontwikkeld, waarvan ik het bewegingsconcept heb ontwikkeld, alsmede het mechanische en elektromechanische ontwerp. Deze werkzaamheden heb ik gedaan als senior researcher bij FMTC in 2009 en 2010.

Als Confirmat heb ik in oktober 2010 nog een evaluatie van het gehele systeemontwerp uitgevoerd. Deze robot wordt met sterke magneten aan de grondplaat ‘gezogen’ zodat deze zeer snel kan accelereren (100 kW topvermogen), dus is potentieel een gevaarlijk projectiel. De robot kan zich vrij over een veld bewegen kan zeer snel accelereren en verbruikt daarom meer dan 100 kW aan vermogen die uit batterijen wordt gehaald. Voor de evaluatie heb ik de batterijkeuze, de capaciteit voor de koelwater van de motoren, de aandrijving met elektromotoren inclusief transmissie, de mechanische constructie en het veiligheidsconcept geĆ«valueerd.De robot is nog niet aan het publiek getoond.